Witaj w wyszukiwarce ofert z Twojej okolicy. Wybierz KWADRAT widoczny u góry mapy, zaznacz lokalizację i zaakceptuj wybór poprzez OK. Poręczna ŁAPKA pozwala na przesuwanie obszaru, a suwak z lewej strony przybliża lub oddala mapę. Powrót do tradycyjnej wyszukiwarki możliwy jest poprzez UKRYJ OBSZAR NA MAPIE.

Fasola szparagowa, biała i czerwona, różne rodzaje - kupno i sprzedaż - rolnictwo - ogłoszenia znajdzto.pl (0)

Witaj w wyszukiwarce ofert z Twojej okolicy. Wybierz KWADRAT widoczny u góry mapy, zaznacz lokalizację i zaakceptuj wybór poprzez OK. Poręczna ŁAPKA pozwala na przesuwanie obszaru, a suwak z lewej strony przybliża lub oddala mapę. Powrót do tradycyjnej wyszukiwarki możliwy jest poprzez UKRYJ OBSZAR NA MAPIE.

Nie znaleźliśmy ogłoszeń spełniających Twoje kryteria. Możesz jednak:

Miejscowości Województwa
Zobacz ogłoszenia z działu FASOLA z województw: Zobacz ogłoszenia z działu FASOLA z miast:

Fasola

 

Fasola odgrywa ważną funkcję w polskiej gospodarce rolnej. Zarówno szparagowa, jak i biała często gości na polskich stołach.

 

Fasola szparagowa była znana już ponad 7 tysięcy lat temu. Początkowo była uprawiana w Ameryce Środkowej i Południowej, a do Europy przywędrowała w XVI wieku. Fasola szparagowa w uprawie amatorskiej i towarowej jest bardzo popularna ze względu na duże możliwości wykorzystania. Do roku duże zapotrzebowanie na fasolę zgłaszają zakłady przetwórcze. Fasola w postaci konserw i mrożonek jest dostępna w sklepach cały rok. W postaci świeżej, niestety, tylko latem. Fasola doskonale smakuje po uprzedniej obróbce termicznej, dlatego często wchodzi w skład wielu potraw lub stanowi samodzielne danie. W uprawie przemysłowej wykorzystuje się odmianę fasoli zielonostrąkowej, np. Delfinę, Nomad, Jawę czy Esterkę, i żółtostrąkowej, np. Polkę, Maxidor, Liwię czy Elektrę. W uprawach amatorskich można spotkać także fasolę o strąkach fioletowych, która w trakcie gotowania zmienia kolor na zielony.

 

 

Proszę czekać - ładowanie treści...